La capital d’Osona acollirà, els dies 30 de setembre i 1 d’octubre, la primera edició de l’Observatorium Gastronòmic, una fira gastronòmica en què, durant dues jornades, el professionals de l’hostaleria, la restauració i el turisme tindran l’oportunitat de conèixer en primera persona les novetats principals del sector.
Per això, durant la fira se celebraran diverses activitats vinculades a la innovació en la cuina, xerrades i activitats més lúdiques, com un tast de cerveses per part de Cervesa La Brava, una exposició de pans sense gluten a càrrec de 0% Gluten - Forn Altarriba, a més de diversos tallers perquè els visitants puguin descobrir els millors productes osonencs.
L'àrea de restauració de la fira serà un punt de trobada per estar al dia a dia de les innovacions respecte a maquinàries i productes per establiments de restauració i empreses d'elaboració, organitzant una degustació per als visitants amb l’objectiu de promocionar les receptes referents dels establiments que participen a la fira. Així es vol incitar la consciència d’origen dels productes i suport cap a les petites i mitjanes empreses de la comarca.
Comerç i gastronomia
Dues àrees destacades més seran la de comerç i la de turisme gastronòmic. A la primera, destaca la participació de les botigues del sector gastronòmic per presentar i vendre la diversitat de productes d’alimentació i begudes als visitants de la fira, amb accions, activitats i tallers d’aliments i begudes referents a la comarca. Pel que fa a l'àrea de turisme gastronòmic, serà un punt de trobada i referència com a proposta turística per impulsar l'activitat gastronòmica, rural, oci..., una guia gourmet amb la diversitat d’establiments de restauració i hotels de les diferents categories, juntament amb el valor afegit d’activitat de muntanya i el patrimoni gastronòmic d'Osona.