VIII Jornades Gastronòmiques Pota Blava i Carxofa Prat
Engega el Març Gastronòmic del Prat de Llobregat amb Carlo Petrini com a padrí
Jornades pota blava 2017ok
El Març Gastronòmic, organitzat per l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT) i l’Ajuntament del Prat de Llobregat, s’inicia amb les VIII Jornades Gastronòmiques Pota Brava i Carxofa Prat. Fins al 2 d’abril, podeu degustar menús elaborats amb els dos productes pratencs més emblemàtics. La Carxfofa Prat i el Pota Blava són patrimoni gastronòmic de la comarca del Baix Llobregat, és a dir, productes de proximitat. Carlo Petrini, el padrí del Març Gastronòmic, president i fundador de Slow Food Internacional, afirma que “defensar els nostres productors és defensar la nostra economia local, perquè els aliments no són mercaderia, sinó valors per a la convivència, història i patrimoni”.
La revolució gastronòmica ha arribat al Baix Llobregat i, de fet, aquesta vuitena edició comença amb un nou rècord de participació, mostra de l’interès creixent de potenciar el consum del producte local i de qualitat. S’hi han adherit 32 restaurants de la comarca del Baix Llobregat, des del Prat de Llobregat fins a Molins de Rei, Gavà, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Sant Boi de Llobregat i l’Hospitalet. A més, la novetat és la participació d’alguns restaurants de Barcelona que formen part del moviment Slow Food o estan vinculats a l’Escola Hofmann. Gràcies a la col·laboració de Moritz i DO Penedès amb les Jornades, el menú va acompanyat d’un Quinto Moritz o d’una copa de vi DO Penedès.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia