Talino Plana elabora i comercialitza ampolles per tres o quatre euros
cava talino - Talino Plana
Una combinació acurada de raïms macabeu, parellada i xarel·lo del Penedès configuren Talino, el cava brut nature que elabora Talino Plana, empresari del sector. Una ampolla coneguda popularment com a Collonut, pel bon gust que deixa a la boca i, sobretot, pel seu preu. I és que “tot i sent de gamma alta, en tractar-se d’un producte personal, sense despeses comercials i estructurals, aconseguim el miracle que amb euros continuï costant el que valdria en pessetes: és el cava al preu de la cervesa”, defineix l’empresa.
Bons vins i caves a preus de saldo és la característica de les ampolles que comercialitza Plana des de Sitges. Algunes són marca de la casa, com el cava Talino o el Pervers, que va treure al mercat el novembre de l’any passat i que surt per 18-20 € la caixa de sis ampolles.
D’altres són vins de referència d’altres cellers amb alguna tara, cosa que permet abaratir-ne el preu. Etiquetes que apareixen en japonès, vins mal filtrats o amb més marro del que seria habitual són alguns dels defectes que permeten a Talino Plana vendre caixes de sis ampolles de Jean Leon Magnolia (chardonnay) per 20 € o Ababol 2010 en caixes de 12 exemplars per 36 €, entre altres referències.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia