Aquest mes se celebra la cinquena edició de Vívid, amb un mes d’activitats enoturístiques a l’Alt Empordà i el Baix Empordà, que es converteixen en l’epicentre de l’enoturisme de Catalunya. La iniciativa està impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, de la Diputació de Girona, amb el suport i la participació del Consell Regulador de la DO Empordà, cellers de la DO Empordà, ajuntaments i empreses turístiques del territori, així com dels 104 socis que integren el Club de Màrqueting de la Ruta del Vi DO Empordà.
Activitats per a tothom
Les diferents activitats aposten per la qualitat amb l’objectiu de convertir-se en un aparador de les ofertes enoturístiques més singulars de la Costa Brava. Per això, les activitats s’agrupen per zones i setmanes, amb l’objectiu de facilitar l’accés dels visitants i propiciar que gaudeixin de més d’una experiència. El Vívid manté, a més, el sistema de venda en línia mitjançant el web vivid.costabrava.org.
El Vívid ofereix una quarantena d’activitats amb prop de 2.000 places disponibles, i amb propostes tan variades com aquestes que us detallem:
- Tastos de vins per terra, mar i aire: El Vívid innova amb dos tastos d’altura que tindran lloc dalt de globus aerostàtics, a Figueres i al celler La Vinyeta, a Mollet de Peralada, però, si teniu vertigen, no us preocupeu, també podeu participar en les activitats de senderisme i els passejos, que acaben amb un bon tast de vins.
-
Espais singulars: En aquesta edició es tornen a programar tastos en espais singulars, que tindran lloc al monestir de Sant Pere de Rodes, al castell de Requesens, al jaciment d’Empúries, al claustre romànic de Sant Domènec de Peralada i a la torre de Guaita de Sant Sebastià de la Guarda.
-
Tastos amb personalitat: Una de les novetats de l’edició d’enguany són els tastos amb personalitat, protagonitzats per personatges populars vinculats d’una mabera o altra amb el món del vi, com Empar Moliner, Marcel Gorgori i Martí Gironell, entre d’altres.
-
Enocaiac al cap de Creus. Tastos en un entorn singular: El darrer cap de setmana d’abril, les activitats del Vívid es concentren al cap de Creus, i una de les més esperades és Enocaiac, el dissabte 28, que us permetrà gaudir d’una perspectiva totalment diferent del port de Llançà i recompensar l’esforç amb un tast de vins a peu de platja.
-
Visites a les vinyes: Podreu conèixer en primera persona com s’elaboren els vins de la DO Empordà amb les visites a les vinyes i els cellers que s’organitzen durant el Vívid, i que s’acaben, com no podia ser d’una altra manera, amb un tast de vins.