CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia
INICI
>
ACTUALITAT
>
Xavier Ayala, nou president de l’Associació Catalana de Sommeliers
Xavier Ayala, nou president de l’Associació Catalana de Sommeliers
L’entitat fa un canvi de rumb per acostar-se més i millor al sector vitivinícola i a les institucions
xavier ayala president associació catalana de sumillers
Als 31 anys, el sommelier Xavier Ayala s’ha convertit en el nou capità de l’Associació Catalana de Sommeliers (ACS). I ha agafat les regnes de l’entitat amb ganes de canvis, amb la voluntat d’acostar-la al sector vitivinícola i a les institucions relacionades amb el món del vi.
La nova estratègia de l’ACS respon a la voluntat de “tenir més força en espais on la figura del sommelier és realment important”, ha assenyalat Ayala, perquè els coneixements d’aquests professionals van més enllà d’obrir ampolles o proposar maridatges.
Una de les institucions amb qui vol signar diversos convenis és l’INCAVI, que dirigeix Jordi Bort, predecessor d’Ayala a l’ACS. L’objectiu és afavorir la situació laboral dels socis i dels sommeliers titulats, capaços d’aportar els seus coneixements en el sector vitivinícola del Principat.
Xavier Ayala, a més, també ha estat nomenat recentment cap de sala del restaurant Moo de l’Hotel Omm de Barcelona.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia