Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia
L'antiga Roma arriba als nostres dies

Del 13 al 29 de maig - Tarraco a Taula a Tarragona

Tarraco a Taula

Tarraco a Taula

Les jornades gastronòmiques Tàrraco a Taula arriben enguany a la XXV edició a Tarragona i, com és habitual, tindran lloc de forma paral·lela al festival Tàrraco Viva. Del 13 al 29 de maig, onze establiments participen en les jornades de cuina inspirada en la de l’Antiga Roma,

D’entre els establiments de Tarragona participants, nou són restaurants. El restaurant Terrat (última incorporació al grup i recentment distingit amb un Sol Repsol), El Llagut i el Seasons oferiran un complet menú degustació a 35 EUR (50 EUR al Terrat); els restaurants Ares, Balandra i Lola Bistro oferiran un plat de la carta; i finalment els establiments Cortijo, la Xarxa, Twins i Glops oferiran platillos i tapes.

A més, la incorporació de la DO Tarragona a les jornades permet gaudir d’alguns dels millors vins del territori com són l’Ancestral de Celler Sanroma de Vilarrodona, el Blanc Acàcia de cellers Suñer de Ginestar, l’Ull de Llebre del celler Estol Verd de Rodonya i el Xarel·lo Vermell del celler Adernats de la Vinícola de Nulles. Per la seva banda, la cerveseria artesana Twins ha elaborat per a l’ocasió la cervesa Ipso Facto. 

Vídeo receptes per celebrar el 25è aniversari

Amb motiu del 25è aniversari de la celebració de les jornades de cuina de l’antiga Roma, Tarragona Turisme lidera el projecte de gravació de quatre vídeo receptes amb el nom Assaborim Tàrraco a Taula!, per a les quals s’ha comptat amb quatre cuiners de la ciutat, que han cuinat una recepta senzilla, fàcil i saborosa basada en el recull d’Apici, el receptari De Re Coquinaria.

Aquests quatre restauradors, que han participat de forma totalment altruista, han cuinat els següents plats:

  1. Crema de carabassa Alexandrina amb mandonguilles. Ana Ruiz, xef del restaurant AQ
  2. Escabetx de moixina amb garum.  Cuiner: Santos Masegosa de El Cortijo
  3. Sardines farcides amb carabassa i oli d’espècies. Xef Ramon Martí de la Taverna marinera El Llagut
  4. Corball al fonoll. Cuiner: Xavi Fernández del restaurant Seasons

Seguint amb l’objectiu de divulgar la història de Tarragona, les vídeo receptes inclouen una introducció del catedràtic d’arqueologia clàssica Joaquín Ruiz de Arbulo, que narra els orígens, els usos, la importància i el consum d’alguns dels productes més populars de la gastronomia d’abans i d’ara.

Podeu consultar els menús i les vídeo receptes.

 

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: