Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

19 i 20 de març - X Mercat de l'Olla de Caldes de Montbui

Els restaurants calderins hi participen amb 'Se'ns en va l'olla' elaborant plats de cuina termal

Mercat de l'Olla i la Caldera

Mercat de l'Olla i la Caldera

El cap de setmana del 19 i el 20 de març, Caldes de Montbui (Vallès Oriental) recupera el Mercat de l’Olla, que, després de la pausa provocada per la pandèmia, arriba ja a la desena edició. El Mercat s'instal·la al centre històric, on podreu trobar parades de productes artesans, de proximitat i típics de la gastronomia termal tradicional de la zona, com també activitats diverses per a tota la família (Gimcana saludable, l’Estampa d’olla, la Fireta de fang, la Careta llaminera…), 'foodtrucks' i l'olla més gran del país. 

Cita amb la gastronomia termal

Es tracta d'una olla gegant amb 1.500 litres de capacitat on es cuinen cigrons i llenties amb aigua termal i amb foc de llenya. Es preveu fer unes 3.000 racions de llegums: unes 1.000 de llenties pardines, a càrrec de Llegums Cuits Parellada, i unes 2.000 racions de cigrons entretinguts. En aquest cas, els cigrons es cuinaran amb un brou vegetal i s'acompanyaran amb botifarra de perol. En total, hi ha haurà quatre Tastaolletes, l'oportunitat per tastar els llegums.

'Se'ns en va l'olla'

Del 19 al 27 de març, els restaurants de Caldes de Montbui participen en l'esdeveniment oferint diferents exemples de gastronomia tradicional i termal. Els 11 restaurants participants elaboren un plat estrella que s'inclourà en cada una de les seves cartes. Els plats han d'estar inspirats en la cuina termal i ser un homenatge a la cuina de proximitat i de qualitat. Així, es podran tastar plats com les mandonguilles de cérvol guisades amb carxofes de calmarrillu i fesols de Can Perallada, garró de porc rostit acompanyat de verduretes de l'hort, 'pizza' termal, peus de porc guisats amb bolets i sopa de verdures amb miso i fideus d'arròs, entre molts d'altres.

 

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: