Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Producte derivat, per conservació en sal, del seitó, un peix blau de mida petita i forma allargassada que es captura a l’encesa. Una conserva derivada del 'garum' del món hel·lènic, que valorava més el suc de la fermentació del peix que la conserva resultant, les anxoves són el resultat de la maceració en sal dels seitons, nets i dessagnats, durant uns mesos. Amb l’opció d’incorporar al procés alguna herba aromàtica o espècia que en millori el sabor.
L’operació permet dues modalitats l’anxova en sal, tal com la presenten a l’Escala i preparen els pescadors d’altres llocs de la costa catalana, que demana dessalar-la per poder-la consumir,
i l’anxova en conserva, que ja s’ha dessalat i filetejat, i que es conserva en oli d’oliva. Ideals com a aperitiu o en amanides.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: