Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Peix que, pels requeriments vitals (temperatura de l’aigua inferior a 12 ºC), no existeix a les nostres costes, però que va ser, a l’edat mitjana, un aliment bàsic a l’Europa del nord, on va ser batejat com a 'blat de mar', perquè es consumía durant la Quaresma. Fumat, marinat, assecat o conservat en salmorra, se solia envasar en barrils de fusta, cosa que va donar peu que imitéssim la tècnica aplicant-la a les sardines i batejant-les com a 'arengades', tot i tractar-se de productes diferents. Avui ens arriba fresc i congelat, però també en tota una colla de preparacions. Unes volen certa cocció a la cuina, i d’altres, com els 'rollmops' —filets marinats en vinagre ensucrat i especiat que embolcallen un cogombret—, que es poden consumir directament, com a aperitiu o primer plat.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: