Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Embotit de matança (per tant, no destinat a l’assecat i la conservació) tradicional de les Terres de l’Ebre, que es fa farcint un budell prim de porc amb la barreja tradicional de sang, carn i cansalada de la botifarra negra, degudament salpebrada i, aquí, enriquida amb arròs cuit i, en alguns casos, pinyons. Presentada en enfilalls de botifarrons més aviat curts, tot i haver-la  bullit per garantir-ne una certa conservació, la baldana es consumeix cuita, ja sigui fregida, a la brasa o incorporada a diverses olles barrejades. És un embotit de poder calòric elevat, i el seu consum tradicional es reservava a l’època hivernal, encara que, actualment, la necessitat de promoció comercial i turística ha desplaçat les festes en què es preparava (baldanades) a l’estiu i es pot localitzar a les cansaladeries tot l’any.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: