Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

A diferència dels nostres bròquils, de cap únic, forma compacta i color blanc o moradenc, el bròcoli no presenta l’aspecte de cima sencera, es presenta en pomells amb tija gruixuda i té un color verd força intens.

Creat a Itàlia i passat a França per Caterina de Mèdici, les branques del bròcoli han de ser fermes i les flors, encara tancades, de color verd. Quan comencen a groguejar són indicatiu de manca de frescor.

Tot i que es pot menjar cru, degudament amanit, el consum més habitual és, simplement, bullit, tenint en compte que el tronxo tarda més a coure i, per tant, convé fer-li un tall longitudinal en creu per facilitar el procés.

Després, es pot amanir, simplement, o regar-lo amb alguna salsa que accepti passar pel gratinador, per fer-ne un plat, o posar-lo com a acompanyament, amanit.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: