Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Òrgan del tub digestiu de la tonyina, equivalent a la tripa de bacallà i a mig camí entre el pedrer del gall, musculós i de parets molt gruixudes, i el pap d’altres animals, de parets membranoses i poc musculades. El bull es conserva amb sal i s’asseca a l’aire. La textura resultant obliga a remullar-lo prèviament, amb cocció inclosa, i després a netejar-lo, abans de trossejar-lo. De gust potent, en part fruit de l’enranciment dels greixos, es prepara en un guisat emparentat amb el romesco i se sol acompanyar de cargols, prèviament cuits, mongetes cuites i patates que, per espesseir la salsa, se solen esqueixar, en comptes de tallar-les. El tancament d’almadraves i l’etiqueta de subproducte de l’aprofitament de la tonyina, compartida amb els ganyims o l’espineta, en fan un producte en clar perill d’extinció.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: