Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Campanya Gastronòmica del Cim i Tomba 2019

Cim i Tomba de Tossa de Mar

Cim i Tomba de Tossa de Mar

Setembre, mes del Cim i Tomba. S'acaba l'estiu i, com cada any, Tossa de Mar celebra la campanya gastronòmica Cim i Tomba, on diversos restaurants de la vil·la ofereixen un menú especial amb aquest plat tan emblemàtic com a gran protagonista.

Què és el Cim i Tomba? Es tracta d'un dels plats més arrelats a la tradició marinera de Tossa de Mar. Els antics pescadors el preparaven a la vora de la barca, quan anar a pescar a la vela o a rem significava ser fora de casa moltes hores. S'emportaven un fogó, un xic de carbó, un morter i una olla de ferro. En un cistell també hi carregaven patates, cebes, alls, tomates i pebrots, així com oli i espècies (sal, pebre, safrà, etc.) i el pujaven a bord. Quan arribava l'hora de dinar, dins l'olla hi posaven la ceba i les patates a rodanxes, el pebrot i el tomàquet ben trinxats i uns grans d'alls. Llavors hi afegien el peix que sortia trencat de la xarxa i sabien que no podrien vendre (bastina, lluerna, aranya, rata, rap, gat, etc.), hi tiraven un bon raig d'oli, ho cobrien d'aigua i ho deixaven coure a foc ràpid. 

Mentrestant, agafaven un morter i hi feien un allioli negat ben abundant, que posaven per sobre del peix quan aquest ja era cuit, deixant-ho bullir tot junt de 2 a 5 minuts més. Actualment, el plat no ha canviat tant tot i que els peixos utilitzats són el rap, el rom, el turbot, el bacallà, la rajada o la bastina.

Els restaurants que participen en la campanya del 2019 són: Bahia, Ca la Carme, Can Carlus, Can Pini, Capri, Castell Vell, El Petit de Can Carlus, l'Ajustada, Mestre d'Aixa, Minerva, Sa Barca, Sa Muralla, Tursia, Víctor i Victòria.

MÉS INFORMACIÓ

Per a més informació podeu consultar el web de l'oficina de turisme de Tossa de Mar

17320 Tossa de Mar (Selva)

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

28 mai

Cicle de 8 sopars que fan la volta al món

El Restaurant Norai i CUINA organitzen un cicle de 8 sopars per commemorar la primera volta al món per part...

31 mai - 01 jun

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

12 jun

Revolució a la cuina 2020

Aquesta primavera el Mercat de la plaça de Cuba de Mataró us convida a la Revolució a la cuina....

Portada Cuina 240

TORNEM A LA TERRA: EL REBOST AL COSTAT DE CASA

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Xefs a la xarxa

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto