Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Cefalòpode que a primera vista recorda el calamar, però que se’n diferencia clarament per la forma de les aletes de la bossa, més curtes (arriben només a un terç de la bossa, davant dels dos terços que ocupen les del calamar) i més amples, de manera que els tres costats són quasi iguals. Però també per la forma dels dos tentacles llargs, que aquí són més curts i tenen fins a vuit files de ventoses petites. Les diferències també s’aprecien a la cuina. La canana té les parets de la bossa més primes i la carn és més coriàcia, cosa que reclama una cocció més llarga. A més, en coure, allibera un suc de color vinós que, malgrat que no és dolent, fa els plats poc presentables, raó per la qual sol ser rebutjat a mitja cocció. La textura de les vísceres i sovint la forma de captura fan convenient netejar la bossa abans de la cocció. Sobretot per als neòfits.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: