Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Fruit immadur d’algunes varietats estiuenques de carbassa (del gènere 'Cucurbita'), emparentat indirectament amb el meló i que sovint es considera originari de l’Amèrica del Sud. Generalment de forma allargassada, n’hi ha també una varietat de forma rodona, el carbassó de Niça, especialment emprat per farcir. En qualsevol cas, és interessant buscar-los poc madurs per evitar que la part central consolidi la maduració de les llavors, que retreu i fa més dura i fibrosa la polpa que les envolta, un fet que es detecta pel canvi de forma del fruit, que es fa panxut. Aquests exemplars més tendres es poden menjar crus, incorporats a les amanides, però cal prendre la precaució de retirar-ne la pell, aspra, o fregar-la amb un drap per retirar-ne la vellositat. Els més fets se solen guisar o se’n fa puré, un cop retirades les llavors.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: