Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La xocolata desfeta va lligada íntimament a la gastronomia dolça de la península Ibèrica, que sovint l’acompanya de melindros posats en un platet al costat de la tassa perquè els llaminers els puguin sucar delicadament. Ja en parlava el baró de Maldà en el seu Calaix de sastre. És, sens dubte, una afició que els catalans i espanyols tenim des de temps antics, com ho va notar l’escriptor Alexandre Dumas: “Els espanyols només s’alimenten de cigrons i xocolata”. És una beguda molt popular que recorda la primera xocolata que consumien els avantpassats asteques, maies i nàuhatls de Mèxic, que barrejaven el cacau amb mels i espècies i l’anomenaven beguda dels déus. I és un clàssic de la missa del gall, del dia de Nadal i, en general dels ressopons dels dies de festa. Per fer-ne podeu optar per una rajola de xocolata normal i afegir-hi xocolata a la pedra; o bé preparar-la amb cacau en pols que porti farina afegida perquè quedi espessa. A part de sucre, afegiu-hi espècies i obtindreu una xocolata molt saborosa. I feu cas de les dites de la gent gran: “Xocolata i sopa bullida allarguen la vida”.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: