El Museu Marítim de Barcelona, juntament amb el restaurant Norai, la cooperativa Cap a mar, la revista CUINA i la DO Penedès, posa en marxa un nou cicle de propostes gastronòmiques. Amb el títol “El peix a la cuina mediterrània”, se celebren sis sopars, cadascun d’ells dedicat a la gastronomia d’un país o d’una ciutat de la riba del mar Mediterrani.
La paraula Mediterrani ve del llatí 'Mar Medi Terraneum', que vol dir 'mar entre dues terres'. Lluny de distanciar els diferents pobles que es troben a les seves ribes, el Mediterrani actua com a nexe d’unió de totes aquestes cultures, i la gastronomia no n’ha quedat al marge, ja que cada poble ha adaptat als seus gustos els productes propis de la dieta mediterrània.
A través d’aquest cicle de sopars es viatjarà pels diferents territoris banyats pel Mare Nostrum, descobrint sabors que alhora seran familiars i estranys. Es degustarà la fusió dels productes de proximitat i temporada, sovint oblidats en els nostres dies, amb les receptes dels nostres veïns.
El calendari d’aquest cicle és el següent:
- 28 de febrer: Venècia, coincidint amb l'època de carnaval.
- 28 de març: Grècia, bressol de la cultura mediterrània.
- 25 d'abril: Tunísia i el Marroc.
- 30 de maig: Andalusia.
- 27 de juny: Cambrils, coincidint amb la Festa de Sant Pere.
- 25 de juliol: Marsella, per la revetlla de Sant Jaume.
- 30 d'octubre: Mallorca.
- 28 de novembre: Sicília.
Cada sopar compta amb l’assessorament i la direcció d’un cuiner especialista en la gastronomia del territori.