Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Originària de la regió que envolta el mar Negre, sembla que el romà Lúcul la va acostar la cirera a la Mediterrània duent-la i popularitzant-la a Roma, i el rei francès Lluís XV va manar optimitzar-ne el conreu per fer front al delit que tenia per ella.

Amb flors agrupades en pomells d’entre dues i sis unitats, els fruits que en resulten solen anar també enganxats en parelles, tot i que la varietat picota, gran i sucosa, hagi popularitzat darrerament la presentació sense copoll. Un copoll que, en infusió, ha estat sempre recomanat com a diürètic.

Generalment és rodona i de color fosc, tot i que a casa nostra encara en sobreviuen varietats de colors groguencs i formes allargassades, com la cor de colom i, en altres contrades, d’altres de més petites i àcides, com les griottes franceses, que es conserven en aiguardent.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: