Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Coneguda també com a col 'kale', aquesta variant de col correspon a les formes salvatges i més primitives, que presenten les fulles allargassades disposades en forma oberta. Emparentada amb els nostres espigalls i amb la col amb què els portuguesos preparen el 'caldo verde', sol presentar les fulles arrissades i de color verd fosc i intens. Originària de les regions nòrdiques europees, on s’ha conreat i consumit des de sempre, va ser introduïda als EUA, on també és força apreciada, sobretot per la gran aportació nutricional. Rica en cel·lulosa, el fred de les primeres glaçades de l’hivern en transforma una part en sucres simples, que li donen el gust característic. De preparació simple, just bullida, la col verda sol presentar-se combinada amb patata. També s’han fet força populars els xips d’aquesta verdura. 

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: