Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Tot i dir-se del coll, cal tenir present que el porc és un animal on aquesta part del cos queda força difuminada (és l’únic mamífer incapaç de mirar cap amunt), per la massa de carn de la zona dorsal situada entre les potes del davant i el cap, per davant del llom. Una massa que l’animal salvatge necessitava per furgar el terra amb el morro, tot buscant l’aliment. És una carn magra tradicionalment desossada i destinada a guisats o, si no se
n’elimina el greix, a preparar carn picada, però que avui se sol trobar tallada a llonzes (llonzes del coll) que incorporen la part corresponent de l’espinada. Especialment de les races de porc ibèric, que, cada cop més, se solen comercialitzar en fresc. Les llonzes s’han de preparar a la planxa, en cocció curta, com les altres parts (secret, presa, etc.), cada cop més popularitzades.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: