Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Com fer l'escudella tradicional

Si voleu millorar la tècnica per fer una bona escudella, preneu nota d'aquests consells!

CUINA.CAT

16/12/2022

L'escudella és un dels plats estrella de les festes catalanes. Un imprescindible que, sovint, cuinem com ens han ensenyat. Voleu millorar-ne la tècnica? No us perdeu aquests consells!

Escudella i carn d'olla

  • Bulliu els peus de porc abans de posar-los al brou, perquè no deixin un gust tan fort.
  • Poseu l'os de pernil de la part inferior de la pota, perquè faci el brou blanc.
  • Per fer la pilota demaneu que piquin junts la carn de vedella, la carn de porc i la cansalada, ja que així queda molt més melosa.
  • Amb l'escalfor residual els bacteris poden fer-vos malbé el brou, de manera que mantingueu el conjunt sempre en lleu ebullició i, quan acabeu l’àpat, poseu-lo a refredar ràpidament.
  • És important que aneu traient l'escuma que es forma a la superfície del brou, ja que són les impureses i el greix de les carns. D’aquesta manera, el brou queda menys greixós i més clar.
  • És convenient afegir-hi la sal quasi al final, per tal que el brou no quedi massa fort.
  • Si voleu desgreixar-lo, heu de deixar-lo refredar. En refredar-se el greix quedarà compactat a la part superior de l'olla. Retireu tot aquest greix amb una espàtula.
  • Penseu que amb el que us sobri podeu fer altres receptes ben bones d’aprofitament, com uns canelons, un trinxat de la Cerdanya, una crema de verdures, unes croquetes... Nyam!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: