Troba la teva recepta

Com fer l'escudella tradicional

És una recepta tan tradicional que segur que la cuineu com ho heu vist fer a casa. Però si voleu millorar la tècnica per fer una bona escudella, preneu nota d'aquests consells!

CUINA.CAT

06/12/2018
Escudella i carn d'olla

Escudella i carn d'olla

  1. Bulliu els peus de porc abans de posar-los al brou, perquè no deixin un gust tan fort.
  2. Poseu l'os de pernil de la part inferior de la pota, que fa el brou blanc.
  3. Per fer la pilota demaneu que piquin junts la carn de vedella, la carn de porc i la cansalada, ja que així queda molt més melosa.
  4. Amb l'escalfor residual els bacteris poden fer-vos malbé el brou, de manera que mantingueu el conjunt sempre en lleu ebullició i, quan acabeu l’àpat, poseu-lo a refredar ràpidament.
  5. És important que aneu traient l'escuma que es forma a la superfície del brou, ja que són les impureses i el greix de les carns. D’aquesta manera, el brou queda menys greixós i més clar.
  6. És convenient afegir-hi la sal quasi al final, per tal que el brou no quedi massa fort. Si voleu desgreixar-lo, heu de deixar-lo refredar. En refredar-se el greix quedarà compactat a la part superior de l'olla. Retireu tot aquest greix amb una espàtula.
  7. Penseu que amb el que us sobri podeu fer altres receptes ben bones d’aprofitament, com uns canelons, un trinxat de la Cerdanya, una crema de verdures, unes croquetes...

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 jun

(R)Evolució a la cuina: la revolució del pa

Revolució a la cuina! La nostra vida diària s'ha vist envaïda per les presses i la manca de temps,...

24 mai - 21 jun

Jornades del Llagostí d'Alcanar 2019

Valorat i conegut arreu, durant un mes, el llagostí de l'Ebre serà el protagonista de les taules dels...

22 jun

XIV Mercat del Préssec d'Ordal

Sant Pau d'Ordal torna a celebrar a la plaça de Subirats una nova edició del Mercat del Préssec...

22-23 jun

Beach Market a l'hostal Empúries

L'Hostal Empúries celebra, per primera vegada, una edició de mercat a primera línia de mar, amb...

Portada 228 Neta

UNIVERS PINTXO. TOT EL QUE CAP EN UNA BROQUETA!

  • Viatge al sud-est asiàtic
  • El bon temps s'instal·la a les taules del jardí

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto