Troba la teva recepta

Com fer l'escudella tradicional

És una recepta tan tradicional que segur que la cuineu com ho heu vist fer a casa. Però si voleu millorar la tècnica per fer una bona escudella, preneu nota d'aquests consells!

CUINA.CAT

06/12/2018
Escudella i carn d'olla

Escudella i carn d'olla

  1. Bulliu els peus de porc abans de posar-los al brou, perquè no deixin un gust tan fort.
  2. Poseu l'os de pernil de la part inferior de la pota, que fa el brou blanc.
  3. Per fer la pilota demaneu que piquin junts la carn de vedella, la carn de porc i la cansalada, ja que així queda molt més melosa.
  4. Amb l'escalfor residual els bacteris poden fer-vos malbé el brou, de manera que mantingueu el conjunt sempre en lleu ebullició i, quan acabeu l’àpat, poseu-lo a refredar ràpidament.
  5. És important que aneu traient l'escuma que es forma a la superfície del brou, ja que són les impureses i el greix de les carns. D’aquesta manera, el brou queda menys greixós i més clar.
  6. És convenient afegir-hi la sal quasi al final, per tal que el brou no quedi massa fort. Si voleu desgreixar-lo, heu de deixar-lo refredar. En refredar-se el greix quedarà compactat a la part superior de l'olla. Retireu tot aquest greix amb una espàtula.
  7. Penseu que amb el que us sobri podeu fer altres receptes ben bones d’aprofitament, com uns canelons, un trinxat de la Cerdanya, una crema de verdures, unes croquetes...

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

19 gen

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

20 gen

Fira del Fesol 2019

A Catalunya, per Sant Antoni se celebren moltes fires, i una de les més destacades és la de Santa Pau,...

20 gen

Festa de l’Oli i l’Oliva 2019

Al gener, Ullastrell celebra una festa amb tota mena d’activitats al voltant del món de l’oli...

19-20 gen

II Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts

Coincidint amb la 35a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica, Sant Vicenç dels Horts acull la...

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto