Troba la teva recepta

Com fer l'escudella tradicional

És una recepta tan tradicional que segur que la cuineu com ho heu vist fer a casa. Però si voleu millorar la tècnica per fer una bona escudella, preneu nota d'aquests consells!

CUINA.CAT

06/12/2018
Escudella i carn d'olla

Escudella i carn d'olla

  1. Bulliu els peus de porc abans de posar-los al brou, perquè no deixin un gust tan fort.
  2. Poseu l'os de pernil de la part inferior de la pota, que fa el brou blanc.
  3. Per fer la pilota demaneu que piquin junts la carn de vedella, la carn de porc i la cansalada, ja que així queda molt més melosa.
  4. Amb l'escalfor residual els bacteris poden fer-vos malbé el brou, de manera que mantingueu el conjunt sempre en lleu ebullició i, quan acabeu l’àpat, poseu-lo a refredar ràpidament.
  5. És important que aneu traient l'escuma que es forma a la superfície del brou, ja que són les impureses i el greix de les carns. D’aquesta manera, el brou queda menys greixós i més clar.
  6. És convenient afegir-hi la sal quasi al final, per tal que el brou no quedi massa fort. Si voleu desgreixar-lo, heu de deixar-lo refredar. En refredar-se el greix quedarà compactat a la part superior de l'olla. Retireu tot aquest greix amb una espàtula.
  7. Penseu que amb el que us sobri podeu fer altres receptes ben bones d’aprofitament, com uns canelons, un trinxat de la Cerdanya, una crema de verdures, unes croquetes...

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 mar

Visita als Jardins de la Serreta i taller de planter

Els jardins de la Serreta són una finca al bell mig de Collserola on es treballa el conreu d’hortalisses...

23 mar

Jornada d'observació del Plor de la Vinya

A mitjan març, la vida torna al Penedès i es pot observar un fenomen curt però interessant a les...

24 mar

Fira del Cítric de Xerta

Des de 2009 les poblacions de la comarca del Baix Ebre, un territori amb llarga tradició de cultiu d’arbres...

14-24 mar

2n Festival Gastronòmic Passeig de Gourmets

Del 14 al 24 de març, Passeig de Gourmets obre les portes als 18 restaurants que participen en la segona edició...

Portada CUINA 225

COM A CASA! POSEM COPENHAGUEN A TAULA

  • Celebrem els 18 anys del CUINA!
  • Una arrosseria bistronòmica (i més)

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto