Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Decàleg de compra i conservació de l’enciam

Del camp al plat

Enciam romà / Thinkstock

Enciam romà / Thinkstock

  1. D’entrada, fresc. Que no estigui gens pansit i que tingui, fins i tot, gotetes d’aigua (d’origen, s’entén).

  2. Com més verdes, millor. Les fulles exteriors són més gustoses i saludables. Aprofiteu-les.

  3. A la nevera. Conserveu-l’hi sense que en toqui les parets, a la zona menys freda possible (als calaixos o a dalt) i dins una bossa de plàstic.

  4. A poc a poc. En esfullades successives, aneu arrencant de la mata les fulles que n’hàgiu de menester, i el que no us en calgui ara mateix, que continuï sencer i brut a la nevera. Si teniu hort, no n’arrenqueu enciams sencers, sinó només les fulles que us en calguin, i permeteu que la planta continuï creixent. 

  5. Amb les mans. Rentar-lo tot de cop per comoditat i tornar-lo a ficar a la nevera n’activarà, per força, l’oxidació; per minimitzar-la, arrenqueu-ne les fulles amb les mans i no les trossegeu.

  6. Metàl·lic, no. Si decidiu fer servir un ganivet, que sigui de ceràmica (o de plàstic). El metall l’oxida més.

  7. A raig d’aixeta. Eviteu deixar-ne les fulles en remull, que n’afecta les propietats i la conservació. Renteu-les d’una en una i, de seguida, eixugueu-les.

  8. Fugir del centre. Eixugar-les o espolsar-ne l’aigua us fa mandra? Centrifugueu-lo. Serveix, també, per conservar-lo a la nevera un cop escorregut.

  9. A taula. Amaniu-lo al moment. Si ho feu abans, l’àcid del vinagre el marcirà.

  10. De casa. Compreu enciam de varietats diferents i barregeu-lo vosaltres mateixos. El mesclum casolà és més barat, més gustós i més nutritiu que no pas el de bossa.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

18 set

La Verema del Cava

Nou cellers del Penedès i d’Alella s’han unit per celebrar la 5a edició de la Verema del...

18 set

La Verema del Cava

Nou cellers del Penedès i d’Alella s’han unit per celebrar la 5a edició de la Verema del...

19 set

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

20 set

Tastos al celler Albet i Noya

Els diumenges d’agost i setembre, el celler ofereix Tastos Varietals on cada dia es tractarà una...

Portada Cuina 242

BOJOS PER LES CROQUETES!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Anna Payet

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto