Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Decàleg de compra i conservació de l’enciam

Del camp al plat

Enciam romà / Thinkstock

Enciam romà / Thinkstock

  1. D’entrada, fresc. Que no estigui gens pansit i que tingui, fins i tot, gotetes d’aigua (d’origen, s’entén).

  2. Com més verdes, millor. Les fulles exteriors són més gustoses i saludables. Aprofiteu-les.

  3. A la nevera. Conserveu-l’hi sense que en toqui les parets, a la zona menys freda possible (als calaixos o a dalt) i dins una bossa de plàstic.

  4. A poc a poc. En esfullades successives, aneu arrencant de la mata les fulles que n’hàgiu de menester, i el que no us en calgui ara mateix, que continuï sencer i brut a la nevera. Si teniu hort, no n’arrenqueu enciams sencers, sinó només les fulles que us en calguin, i permeteu que la planta continuï creixent. 

  5. Amb les mans. Rentar-lo tot de cop per comoditat i tornar-lo a ficar a la nevera n’activarà, per força, l’oxidació; per minimitzar-la, arrenqueu-ne les fulles amb les mans i no les trossegeu.

  6. Metàl·lic, no. Si decidiu fer servir un ganivet, que sigui de ceràmica (o de plàstic). El metall l’oxida més.

  7. A raig d’aixeta. Eviteu deixar-ne les fulles en remull, que n’afecta les propietats i la conservació. Renteu-les d’una en una i, de seguida, eixugueu-les.

  8. Fugir del centre. Eixugar-les o espolsar-ne l’aigua us fa mandra? Centrifugueu-lo. Serveix, també, per conservar-lo a la nevera un cop escorregut.

  9. A taula. Amaniu-lo al moment. Si ho feu abans, l’àcid del vinagre el marcirà.

  10. De casa. Compreu enciam de varietats diferents i barregeu-lo vosaltres mateixos. El mesclum casolà és més barat, més gustós i més nutritiu que no pas el de bossa.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: