Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Quatre consells per fer un bon sofregit

És una de les tècniques bàsiques de la cuina catalana, per això hem decidit consultar als experts per conèixer-ne els secrets per fer-lo correctament

Ceba fregida

Ceba fregida Thinkstock

  1. La ceba: s’ha de picar amb un ganivet, res de batedores elèctriques ni robots de cuina. I amb un ratllador “quedarà massa triturada”, precisa l’expert.
  2. La cocció: la ceba la podeu coure a foc viu i amb força oli perquè no perdi tota l’aigua i es dauri suficientment i no tingui gust de bullida, o bé seguir el sistema més lent i confitat de Pere Bahí, és a dir, foc lent, paciència i anar afegint aigua a la ceba. En aquest darrer cas obtindreu una ceba més fosca i amb molta aroma.
  3. El tomàquet: els millors són els carnosos, com els de pera, els de branca o els cor de bou. Isma Prados els escalda, els pela i en treu les llavors abans d’afegir-los a la ceba, però això és qüestió de gustos. Si n’utilitzeu de llauna, recordeu que la conserva conté àcid cítric, gust que podeu eliminar afegint una mica de sucre al sofregit un cop cuit.
  4. La cocció: el tomàquet s’ha d’afegir quan la ceba ja està ben daurada i hagi reduït el volum dues terceres parts com a mínim. El sofregit estarà llest quan s’hagi evaporat tota l’aigua del tomàquet; ho veureu quan el to de la mescla és brillant. Aleshores el sofregit ja el teniu a punt, i a partir d’aquest moment corre el risc d’enganxar-se si no apagueu el foc.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

18 jul

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

01-19 jul

L'arròs mariner, jornades gastronòmiques

Aquestes jornades gastronòmiques estaven previstes el passat mes de març, però la crisi sanitària...

19 jul

El préssec d'Ordal en tres tapes i tres vins

Coincidint amb la 15a edició del Mercat del Préssec d’Ordal, Albet i Noya organitza un maridatge...

16-26 jul

València Cuina Oberta

Visit València, reprèn la 22 edició de València Cuina Oberta, suspesa durant la crisi sanitària,...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto