Troba la teva recepta

Quatre consells per fer un bon sofregit

És una de les tècniques bàsiques de la cuina catalana, per això hem decidit consultar als experts per conèixer-ne els secrets per fer-lo correctament

Ceba fregida

Ceba fregida Thinkstock

  1. La ceba: s’ha de picar amb un ganivet, res de batedores elèctriques ni robots de cuina. I amb un ratllador “quedarà massa triturada”, precisa l’expert.
  2. La cocció: la ceba la podeu coure a foc viu i amb força oli perquè no perdi tota l’aigua i es dauri suficientment i no tingui gust de bullida, o bé seguir el sistema més lent i confitat de Pere Bahí, és a dir, foc lent, paciència i anar afegint aigua a la ceba. En aquest darrer cas obtindreu una ceba més fosca i amb molta aroma.
  3. El tomàquet: els millors són els carnosos, com els de pera, els de branca o els cor de bou. Isma Prados els escalda, els pela i en treu les llavors abans d’afegir-los a la ceba, però això és qüestió de gustos. Si n’utilitzeu de llauna, recordeu que la conserva conté àcid cítric, gust que podeu eliminar afegint una mica de sucre al sofregit un cop cuit.
  4. La cocció: el tomàquet s’ha d’afegir quan la ceba ja està ben daurada i hagi reduït el volum dues terceres parts com a mínim. El sofregit estarà llest quan s’hagi evaporat tota l’aigua del tomàquet; ho veureu quan el to de la mescla és brillant. Aleshores el sofregit ja el teniu a punt, i a partir d’aquest moment corre el risc d’enganxar-se si no apagueu el foc.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

19 gen

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

20 gen

Fira del Fesol 2019

A Catalunya, per Sant Antoni se celebren moltes fires, i una de les més destacades és la de Santa Pau,...

20 gen

Festa de l’Oli i l’Oliva 2019

Al gener, Ullastrell celebra una festa amb tota mena d’activitats al voltant del món de l’oli...

19-21 gen

Festa de Sant Sebastià 2019

La Festa de Sant Sebastià és una tradició molt arrelada al Pont de Suert. Els bons àpats protagonitzen...

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto