Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Com fer ous de Pasqua a casa

Us ho expliquem tot perquè aprengueu a fer-los com els bons pastissers!

POL LEIVA

20/03/2018

Hi ha moltes maneres de gaudir de la Pasqua però no hi ha cap dubte que els ous de xocolata i les mones són unes de les millors. Aprofitant que durant aquests dies tindreu els més petits a casa, és un bon moment perquè us ajudin a cuinar i aprenguin algunes tècniques molt bàsiques mentre fan ous de xocolata casolans. Us hi animeu? És molt més fàcil del que sembla i aquí us donem tota la informació que us cal per triomfar!

Ous de pasqua en un niu / Thinkstock

Ous de pasqua en un niu / Thinkstock

Ingredients i material

  1. Cobertura de xocolata (negra, amb llet o blanca).
  2. Motlle en forma d’ou (en aquestes dates, ho podeu trobar a qualsevol botiga de ‘gadgets’ de cuina).
  3. Pinzell d’untar de silicona.
Ous de xocolata / Thinkstock

Ous de xocolata / Thinkstock

Elaboració

Quan tingueu tots els ingredients, ja us podeu posar a treballar. Amb cinc passos ben senzills els tindreu a punt. Preneu nota! 

  1. Desfeu la xocolata. La manera tradicional és en un bany maria molt suau, tot i que també ho podeu fer al microones (això sí, heu d’abaixar la potència al mínim i desfer-la en intervals de 2 a 1 minut per evitar que es cremi.
  2. Pinteu el motlle de l’ou, del centre cap als extrems sense deixar cap espai en blanc, ja que això suposen punts dèbils de la figura i es podria trencar més fàcilment.
  3. Deixeu-ho reposar fins que la primera capa de xocolata s’hagi assecat (quan hi passeu el dit i no s’embruti) i hi torneu a fer una altra capa seguint la mateixa dinàmica que la primera.
  4. Repetiu aquest procés fins assolir el gruix desitjat.
  5. Quan tingueu les dues meitats de l’ou fetes i desemmotllades, s’han d’ajuntar. Podeu fer-ho de dues maneres: ajuntant les dues meitats amb la xocolata sobrant, o bé escalfant lleugerament una planxa o paella i recolzant-hi una de les meitats fins que es fongui el llavi de la figura i ajuntar-la amb l’altra.
Ou i conill de xocolata / Thinkstock

Ou i conill de xocolata / Thinkstock

Seguiu aquests consells

Si no us surten bé a la primera, no us desespereu. Torneu-ho a intentar i, en tot cas, seguiu aquests consells:

  • Mai ho deixeu a la nevera molta estona, ja que la xocolata s’humitejarà, perdrà duresa i es trencarà en treure-la del motlle. Deixeu que ella sola vagi cristal·litzant.
  • No renteu el motlle rascant-lo amb un fregall, en ratllareu la superfície i es veuran petites ratlles a l’elaboració final. Amb aigua calenta directament de l’aixeta la xocolata ja marxa sense fregar.
  • Després de rentar-lo eixugueu-lo molt bé, la xocolata i l’aigua són mals amics.
  • Si voleu que el vostre ou tingui un toc brillant heu de temperar la xocolata seguint les indicacions que us donem més avall.
  • L’experiència és un grau; així, doncs, si a la primera no us surt bé, no us rendiu i torneu-ho a provar!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada 253

ESPECIAL PANARRES! EL MÈTODE INFAL·LIBLE PER FER PA A CASA

  • Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
  • Artur Martínez

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 44,50€ (25% descompte)

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto