Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

T'ajudem a distingir els diferents tipus de carbassons

Les diverses varietats que trobem al mercat d'aquesta hortalissa d'estiu

Carbassó

Carbassó Thinkstock

Groc o verd, esfèric o allargat, el carbassó arriba al mercat amb colors i formes diverses.

  1. Verd. És el tradicional carbassó allargat, típic del Mediterrani. És aromàtic, de textura ferma i apte per a l'arrebossat. Se'n troben les subvarietats Sofia, de color fosc, i Samara, de color verd brillant.
  2. Minicarbassó. No és una varietat específica, sinó exemplars d'una collita molt primerenca. Tallats a rodanxes petites, es poden menjar crus en amanides. També van bé per a saltats i preparacions al vapor.
  3. Clar. En destaquen dues subvarietats: la Grison, de color verd clar i amb punts grisos, i la Clarita, de color més blanc encara.
  4. Groc. És dolç i de textura més tova. Als fogons, es pot fer servir per a sopes i cremes.
  5. Rodó. Típic d'Itàlia, a Catalunya els busquen els ciutadans procedendts de Mèxic i l'Amèrica Central, on el coneixen com a 'zapallo' o 'zapallito'. De color verd, es presenten per als farciments.
  6. Carbassó amb flor. La delicadesa per excel·lència, amb la flor independent. La pell és molt tendra; la polpa, ferma i tova; la flor, fresca i amb tot el sabor. Saltat, a la planxa, arrebossat...

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: