Troba la teva recepta

T'ajudem a distingir els diferents tipus de carbassons

Les diverses varietats que trobem al mercat d'aquesta hortalissa d'estiu

Carbassó

Carbassó Thinkstock

Groc o verd, esfèric o allargat, el carbassó arriba al mercat amb colors i formes diverses.

  1. Verd. És el tradicional carbassó allargat, típic del Mediterrani. És aromàtic, de textura ferma i apte per a l'arrebossat. Se'n troben les subvarietats Sofia, de color fosc, i Samara, de color verd brillant.
  2. Minicarbassó. No és una varietat específica, sinó exemplars d'una collita molt primerenca. Tallats a rodanxes petites, es poden menjar crus en amanides. També van bé per a saltats i preparacions al vapor.
  3. Clar. En destaquen dues subvarietats: la Grison, de color verd clar i amb punts grisos, i la Clarita, de color més blanc encara.
  4. Groc. És dolç i de textura més tova. Als fogons, es pot fer servir per a sopes i cremes.
  5. Rodó. Típic d'Itàlia, a Catalunya els busquen els ciutadans procedendts de Mèxic i l'Amèrica Central, on el coneixen com a 'zapallo' o 'zapallito'. De color verd, es presenten per als farciments.
  6. Carbassó amb flor. La delicadesa per excel·lència, amb la flor independent. La pell és molt tendra; la polpa, ferma i tova; la flor, fresca i amb tot el sabor. Saltat, a la planxa, arrebossat...

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 feb

Taller de postres amb te matxa

És difícil resistir-se a les postres, i més quan aquestes estan fetes amb un aliment amb tantes...

19 feb

Taller de risottos vegans

L’essència d’un risotto és el seu caràcter cremós que s’aconsegueix utilitzant...

23 feb

Taller sobre els colors de l'obento, la carmanyola japonesa

L’obento és la carmanyola japonesa per excel·lència. La seva elaboració és força...

23-24 feb

Fira de l’Aixada 2019

Manresa es mobilitza cada any en record d’un miracle que, a mitjan segle XIV, va salvar la població...

Portada 224

RECEPTES AMB PASTANAGA, L'HORTALISSA MÉS VISTOSA

  • Deu àpats modernistes
  • Elogi de la cuina reposada

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto