Troba la teva recepta

T'ajudem a distingir els diferents tipus de carbassons

Les diverses varietats que trobem al mercat d'aquesta hortalissa d'estiu

Carbassó

Carbassó Thinkstock

Groc o verd, esfèric o allargat, el carbassó arriba al mercat amb colors i formes diverses.

  1. Verd. És el tradicional carbassó allargat, típic del Mediterrani. És aromàtic, de textura ferma i apte per a l'arrebossat. Se'n troben les subvarietats Sofia, de color fosc, i Samara, de color verd brillant.
  2. Minicarbassó. No és una varietat específica, sinó exemplars d'una collita molt primerenca. Tallats a rodanxes petites, es poden menjar crus en amanides. També van bé per a saltats i preparacions al vapor.
  3. Clar. En destaquen dues subvarietats: la Grison, de color verd clar i amb punts grisos, i la Clarita, de color més blanc encara.
  4. Groc. És dolç i de textura més tova. Als fogons, es pot fer servir per a sopes i cremes.
  5. Rodó. Típic d'Itàlia, a Catalunya els busquen els ciutadans procedendts de Mèxic i l'Amèrica Central, on el coneixen com a 'zapallo' o 'zapallito'. De color verd, es presenten per als farciments.
  6. Carbassó amb flor. La delicadesa per excel·lència, amb la flor independent. La pell és molt tendra; la polpa, ferma i tova; la flor, fresca i amb tot el sabor. Saltat, a la planxa, arrebossat...

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 set

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

22 set

La Verema del Cava 2018

Amb l’arribada de la verema, onze cellers del Cava s’han unit sota la coordinació de l’Institut...

23 set

El Masnou, Terra de Mar

Edificis modernistes, una casa d'indians molt singular, llegendes i una munió de vivències configuren...

21-23 set

Fira de l’Ametlla de Vilagrassa 2018

La situació estratègica de Vilagrassa, al peu del camí ral, li va valdre l’any 1185 la concessió...

Portada Cuina 219

HAMBURGUESA: ENS DEIXEM CAURE EN LA TEMPTACIÓ CÀRNIA

  • Un passeig per Formentera
  • Veïns del bo i millor del Parc Agrari

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto