Troba la teva recepta

T'ajudem a distingir els diferents tipus de carbassons

Les diverses varietats que trobem al mercat d'aquesta hortalissa d'estiu

Carbassó

Carbassó Thinkstock

Groc o verd, esfèric o allargat, el carbassó arriba al mercat amb colors i formes diverses.

  1. Verd. És el tradicional carbassó allargat, típic del Mediterrani. És aromàtic, de textura ferma i apte per a l'arrebossat. Se'n troben les subvarietats Sofia, de color fosc, i Samara, de color verd brillant.
  2. Minicarbassó. No és una varietat específica, sinó exemplars d'una collita molt primerenca. Tallats a rodanxes petites, es poden menjar crus en amanides. També van bé per a saltats i preparacions al vapor.
  3. Clar. En destaquen dues subvarietats: la Grison, de color verd clar i amb punts grisos, i la Clarita, de color més blanc encara.
  4. Groc. És dolç i de textura més tova. Als fogons, es pot fer servir per a sopes i cremes.
  5. Rodó. Típic d'Itàlia, a Catalunya els busquen els ciutadans procedendts de Mèxic i l'Amèrica Central, on el coneixen com a 'zapallo' o 'zapallito'. De color verd, es presenten per als farciments.
  6. Carbassó amb flor. La delicadesa per excel·lència, amb la flor independent. La pell és molt tendra; la polpa, ferma i tova; la flor, fresca i amb tot el sabor. Saltat, a la planxa, arrebossat...

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

21 jul

Mercat del Préssec d’Ordal 2018

A la plaça de Subirats de Sant Pau d’Ordal es podrà adquirir, tots els caps de setmana de juny,...

21 jul

Contalles del Delta

MónNatura Delta de l’Ebre proposa una activitat especial per als vespres d’aquest estiu, fins...

21 jul

Aplec del Romesco

Cada tercer dissabte de juliol, la plaça Major d'aquest municipi de la Conca de Barberà s'omple de gom...

21 jul

II Biofira L'Ecològica de Solsona

Després d’anys de programacions paral·leles, enguany la Setmana del Medi Ambient i la Biofira...

PortadaJuliol217

ALVOCAT. PER QUÈ ENS TORNA BOJOS?

  • Recuperem la vida de mercat
  • El marisc de Galícia s'apodera de les Gavarres

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto