Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Trucs per triar un bon alvocat

Apreneu a comprar, consumir i conservar aquesta fruita, verda saludable i nutritiva

Aguacate abierto

Aguacate abierto Thinkstock

Fa un temps, parlar d'alvocat era parlar, només, de guacamole mexicà, un plat a base d'aquesta fruita coriandre, xili i llima. Per sort ha anat guanyant popularitat i ara és un ingredient  imprescindible en la nostra dieta diària. Amb ell es poden fer una infinitat de plats, fins i tot dolços, ja que és viable fer-lo servir per elaborar postres com gelats, mouses i cremes. La millor notícia és que és la seva aporació nutricional és molt beneficiosa per a la salut: conté greixos que ajuden a reduir el colesterol, vitamina E, antioxidants, magnesi i àcid fòlic. Pel que fa al gust, és semblant al d'una nou o una avellana, encara que depèn de la vietat triada. N'hi ha de pela verda, negra, amb forma de pera i, fins i tot una varietat mini, que no té pinyol.

  1. Comprar-lo: La pela no ha de presentar taques ni cops i la polpa ha de ser suau. Si noteu que el pinyol es belluga en excés o està molt tou, és sinònim que està massa madur.
  2. Madurar-lo: Sovint quan els adquirim els falta un punt de maduració, per la qual cosa els podem deixar fora de la nevera un parell de dies, perquè s'acabin de madurar. 
  3. Obrir-lo: Aneu en compte! El millor és fer-hi un tall circular d'extrem a extrem i girar.-lo, perquè es parteixi en dos. Per extreure'n el pinyol, piqueu-lo amb un ganivet i gireu-lo fins que surti. Per a la polpa, ajudeu-vos d'una cullera per desenganxar-la de la pela.
  4. Consumir-lo: Quan obrim un alvocat, s'oxida ràpidament, per això l'hem de consumir aviat o afegir-hi algun àcid per evitar-ne l'oxidació, com raigs de vinagre o suc de llimona o llima.
  5. Menjar-lo: És una fruita que podem consumir tant crua com cuita, ja que admet preparacions diverses: en podem fer crema, paté o coure-la en tempura o a la brasa.
  6. Conservar-lo:  Quan està madur i sencer, el millor és la nevera. Però si no l'heu gastat tot, refrigereu-lo sempre amb la meitat que conté el pinyol, per evitar que s'ennegreixi, i afegiu-hi un raig de llimona a la superfície.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: