MónNatura Delta de l’Ebre proposa una activitat especial per als vespres d’aquest estiu, fins al 15 de setembre. Amb el nom de 'Contalles del Delta', l’equipament de la Fundació Catalunya La Pedrera descobreix els costums, les tradicions i la gastronomia del delta de l’Ebre.
Amb aquesta visita teatralitzada s’aprecien de gran manera els canvis de colors del paisatge del Delta mentre un personatge errant parla de la gent, del paisatge o els plats típics del Delta. Els visitants són rebuts per aquest personatge a l'arribada al centre i, de la mà del relat, es descobreixen trets tan característics de la zona com la sal o els arts de pesca. Explicant les vivències d’un antic mestre saliner, els visitants poden veure el procés de la producció de la sal, i fins i tot tastar-la in situ amb una barreja que els mateixos visitants preparen amb romaní, farigola i oli.
La gastronomia té un paper important a 'Contalles del Delta'. En la part final de la visita, i mentre s’explica la història de la masovera que cuidava aquest espai, s’ofereix un tast de diferents plats i productes gastronòmics que són fruit del territori. En el mateix moment que es gaudeix de la màgia de la posta de sol, els assistents poden degustar els famosos musclos del Delta, i descobrir el gust especial de les torradetes amb anguila fumada i del pernil d’ànec, maridat amb una copa de vi.