Tast amb Llops celebra el dissabte 4 de maig la dissetena edició amb els cellers de sempre de Gratallops i, també, amb una llarga llista de cellers convidats del Montsant, el Penedès, l’Empordà i diferents punts de l’Estat espanyol i de França. El tast, promogut per l’Hotel Cal Llop, se celebra a les places de Dalt i de l’Ajuntament de Gratallops i és dels primers organitzats al Priorat coincidint amb la celebració de la Fira del Vi de Falset.
Aquesta celebració torna a reunir cellers que elaboren ‘Vins de Vila i Terroir’, una categoria estrenada pels organitzadors ara fa sis anys. Durant la cita es poden tastar més de 100 vins a copes, la majoria, de producció molt limitada, marcats per la singularitat del terroir (‘terrer’) i la filosofia de vida dels productors, basada en l’ecologia i l’artesania, en la sostenibilitat humana, social, cultural i ambiental, i en una interpretació molt lliure, però precisa i respectuosa, del paisatge que cultiven.
A més, el tast s’acompanya de música en directe i d’un aperitiu que constarà de pernil DOP Guijuelo tallat a mà, de tapes gastronòmiques, d’oli d’oliva de producció ecològica Miró Cubells de Cabacés (DOP Siurana) i d’un assortiment de formatges de proximitat de Formatgeria Linens, de Bellmunt del Priorat, i Serra del Tormo, de la Torre de l’Espanyol.
Podeu obtenir més informació i la llista completa dels cellers a la seva pàgina web.