És molt important intentar no llençar menjar a les escombraries. I no ens referim a les sobralles del plat, sinò a les fruites que s'han fet malbé abans que es consumeixin, els pans que s'han assecat i els aliments que ja són preparats al plat però no en podem menjar més. S'ha de posar fi al malbaratament del menjar, ja que un estudi afirma que cada català llença uns 35 kg de menjar a l'any.
S'ha d'aprendre a comprar només el que es necessita a casa, evitant comprar de més o per caprici, i posar en pràctica diverses receptes amb productes de temporada. D'aquesta manera, es fa un taller de cuina per presentar i cuinar diferents receptes d'aprofitament amb aliments de temporada típics de la cuina mediterrània, per poder donar sortida als ingredients que podem trobar de forma quotidiana a la nevera i evitar-ne així el malbaratament.
Només així es pot arribar a llençar el mínim d'aliments i poder aprofitar cada producte i cada cèntim fins al final. Per altra banda, i encara més important, estarem fent un favor al planeta si deixem de llençar tantes escombraries i començem a comprar amb el cap.