Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

El gust del cel de Montserrat

Diu la cançó que Montserrat il·lumina la catalana terra i que ens ha de guiar cap al cel. I la gent de Sternalia ha decidit seguir les indicacions del Virolai i us proposa guiar-vos pel cel estrellat des de Montserrat i per un àpat galàctic. Es tracta d’una iniciativa que organitzen un cop al mes. Abans d’anar-hi, haureu de reservar-hi plaça; no només per garantir que tindreu lloc a taula i a la contemplació de la galàxia, sinó també llit a l’hostal Abat Cisneros.

 

Si voleu gaudir d’aquesta experiència, us hi esperen a mitja tarda amb una copa de cava. Després del tast, Joan Català, astrònom i divulgador científic, serà qui us acompanyarà en el viatge gastroestel·lar. Començareu amb una introducció al firmament que es pot veure des de Montserrat i a continuació anireu a visitar el telescopi per començar a descobrir tots els cossos celestes que us han indicat que podeu contemplar.

 

Després d’una estona omplint-vos els ulls d’estrelles, serà el moment d’abaixar la mirada perquè és hora del sopar fet a mida per a aquesta experiència: nebulosa del cor (amanida amb melmelada de tomàquet), Orió de caça (presa de porc ibèric guisada) i Cassiopea, vanitat i bellesa (tiramisú montserratí), tot plegat regat amb vins de la zona. També podeu optar pel menú vegetarià amb asteroides de Kuiper (risotto amb bolets).

 

Viatge amb els ulls per l'univers

Amb la panxa plena, continuareu gaudint de la sessió d’astronomia pràctica, barrejada amb elements de la història de Montserrat. I tindreu gairebé fins a mitjanit per continuar viatjant amb els ulls per l’univers.

 

L’endemà, si us hi animeu, podreu aprofitar el descompte que us ofereixen per practicar alguna de les activitats guiades, com excursions, un tast de botànica o iniciació a l’escalada. I d’aquesta manera cloure un cap de setmana galàctic en què, com canta el Virolai, “a vostres peus la lluna s’és posada”.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: