Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Obtinguda, com totes les farines, per la mòlta del gra original, la farina de blat de moro té una gran virtut per a determinats malalts: la manca de gluten. Un fet, però, que pot suposar un cert inconvenient a l’hora d’una panificació convencional i que obliga a treballar-la en forma de 'tortitas' o 'tamales'. Per sort, com que nosaltres parlem de cuina, el que ens interessa d’aquesta varietat de farina és el poder espessidor que li dóna el midó abundant que té i que, fins i tot, s’ha purificat per obtenir la coneguda Maizena. Molt popular a l’Amèrica Central i del Sud, on es prepara molent-la en sec o coent-la i després molent-la fins a diversos punts de finor, en un clar paral·lelisme amb la sèmola, el cuscús i el búrgul de les nostres latituds, on caldria no oblidar el 'gofio millo' canari, equivalent del 'fororo' de Veneçuela i obtingut de blat de moro torrat.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: