Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

A la Garrotxa i a les comarques contigües és la farina de blat de moro. Un cereal que antigament s’associava a èpoques de fam, però que els darrers anys se n’ha recuperat el cultiu per les seves qualitats dietètiques i gastronòmiques. Tot i que sembla que estiguem parlant d’una menja de postguerra, quan cuinem polenta italiana potser ens sembla una menja més fina, però en el fons és el mateix producte. Aquesta escudella era una menja ideal per a la gent del camp, que feia un gran esforç físic. Avui dia, el farro elaborat amb brou bufat (suc de bullir botifarres els dies de matança) és substituït per un farro fet amb brou d’escudella, més fàcil de digerir. El farro gironí no s’ha de confondre amb el tarragoní, una variant de l’escudella catalana que hi incorpora mongetes. Del blat de moro, se’n poden fer altres plats, a més de sopes i escudelles. Magdalenes, coques, pa, pa de pessic, etc., fins i tot aiguardents, com s’elaboren al Perú.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: