Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Festa de la Sal 2019

Cada tercer dissabte de setembre, des de l'any 1997, l'Escala ret homenatge a dos oficis molt antics del municipi: el de pescador i el de salador. La festa, organitzada per l'Arxiu Històric i el Museu de l'Anxova i de la Sal, va iniciar-se amb la commemoració del tercer centenari de la construcció de l'antic magatzem on arribava la sal per mar.

Aquest esdeveniment es tracta d'una festa de participació popular i rememora els orígens pescadors i saladors de l'Escala, amb recreacions de la vida quotidiana de fa més de cent anys. La jornada destaca, també, per la mostra d'aquests oficis i per la cuina marinera que s'hi porta a terme, un altre dels pilars que conformen la relació estreta entre la ciutat i el mar.

A més a més, la festa, per tal que es pugui anomenar d'aquesta manera, incorpora elements molt antics del patrimoni immaterial del municipi com són el Ball del Drac i el de la Farandola. Un dia d'homenatge a un dels oficis més antics de l'Escala en un entorn únic com és la platja de l'antic port.

MÉS INFORMACIÓ

L'Escala (Alt Empordà)

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: