La Fira Avícola del Prat de Llobregat estrena un nou espai, la granja la Ricarda, perquè rebi, també, la FiraTapa de Pota Blava i de Carxofa Pratd'aquesta edició. La Ricarda és una antiga granja lletera de 500 m2 reconstruïda que obre les seves portes a la ciutat i la comarca.
A més, hi ha un restaurant dins el recinte de la Ricarda, on es posa l'accent en la gastronomia local com a protagonista, especialment en el Pota Blava, que el passat 19 de novembre va guanyar el concurs del Plat Favorit dels Catalans, amb el confit de Pota Blava, moniato, prunes i vermut Cal Pere Tarrida.
Així, doncs, les estrelles de l'oferta gastronòmica local seran el Pota Blava i la Carxofa Prat, amb una oferta on es podran degustar més de 20 tapes elaborades pels bars i restaurants del Prat que hi participen. Es manté el menú del Consell Regulador Raça Prat i el Take Away Pota Blava, així com l'esmorzar de pagès. Tot plegat, acompanyat d'actuacions musicals, activitats infantils, tallers de cerveses artesanes del Barcelona Beer Festival maridades amb Carxofa Prat... que es duen a terme a la zona gastronòmica de la Fira Avícola.
A més, aquest any es repeteix el Showcooking per escollir la Millor Tapa Gastronòmica de la ruta QuintoTapa i se celebra la seva segona edició sota el nom de Mey Hofmann, un homenatge a la desapareguda cuinera que va formar part del jurat del Showcooking del 2015. Durant l'activitat, organitzada el dissabte 17 de desembre, d'11 a 13 h, els restauradors cuinen les tapes finalistes i un jurat de l'Escola Hofmann escull la tapa gastronòmica guanyadora del QuintoTapa Pota Blava.