El gall i l’ànec mut del Penedès són els protagonistes d’aquesta fira, on també tindreu l’oportunitat de descobrir els vins locals i passejar per la mostra d’artesania, brocanters i pintures. És el mercat d’aviram més tradicional que se celebra a Vilafranca, es fa des de l’edat mitjana. La fira ha sabut adaptar-se al pas dels anys perquè any rere any introdueix una novetat. Els visitants hi podreu comprar i degustar el Gall del Penedès, una varietat autòctona d’au de corral molt apreciada per la seva carn i vistositat. També hi són molt presents la gastronomia i el vi, i per això es fa una mostra de cuina d’aviram, amb receptes tradicionals i innovadores, maridades amb vi DO Penedès.
Se celebra el cap de setmana anterior a Nadal, enguany els dies 17 i 18 de desembre, al Parc Julià de Vilafranca del Penedès. Per acollir-la, el Parc Julià s’estructura en tres grans zones: la plaça de l’Aviram, on trobareu parades de criadors de Gall Negre, tota mena d’aviram, una exposició concurs de raça de Gallina Penedesenca, l’escorxador, l’estand de venda del Gall Negre ja sacrificat i un punt d’informació; la plaça del Vi, amb el rebost de Nadal per degustar vins negres de la DO Penedès, comprar tota mena de vins, caves i delicadeses i participar en una sèrie d’activitats articulades al voltant del vi, i, finalment, la plaça de la Gastronomia, amb la Mostra de Cuina d’Aviram i vins negres de la DO Penedès, que us oferirà la possibilitat d’escollir entre 21 propostes gastronòmiques d’aviram (vuit de les quals amb el Gall Negre com a ingredient estrella) i maridades amb el vi DO Penedès. A més, també tindrà lloc el Mercat d’artesania amb productes naturals, brocanteria i pintura.