Fa justament dos anys que David Andrés (1987) és cap de cuina del Via Veneto, un dels establiments històrics de Barcelona, propietat de la família Monje amb una estrella Michelin. Després de passar més d’una dècada ⏤vuit anys com a cap de cuina⏤ al triestrellat Àbac, Andrés dirigeix una cuina que havia estat en mans de noms tan reconeguts com Sergio Humada o Carles Tejedor. L’aterratge ha estat tot un repte il·lusionant per a Andrés. Té clar que un cuiner ha de saber adaptar-se a la clientela sense renunciar a la creativitat. Per això, malgrat que el seu saber fer es percep clarament a la carta i al menú de temporada, ha conservat una mostra de plats emblemàtics de la casa, com l’ànec rostit en el seu suc 'à la presse'. I també ha revisat clàssics com el còctel de gambes, en aquest cas, de llamàntol cuit al vapor sobre aigua d’enciam, fruita tropical i gelat de salsa rosa. Andrés també és copropietari del restaurant i hotel Somiatruites, d’Igualada.
Via Veneto. Ganduxer, 10. Barcelona. Tel. 93 200 72 44. Obert per dinar i sopar, de dilluns a dissabte. Preu: 115 €.