Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Julián Lava

Restaurant Piscolabis

Julián Lava

Julián Lava Enrique Marco

La cuina de mercat amb productes de temporada és la base de la carta del Piscolabis, un restaurant de Móra d’Ebre que, gràcies a la feina del xef badaloní Julián Lava, s’ha convertit en visita obligada.

Quin ingredient no falta mai a la seva carta?

Un bon raig, d’oli d’oliva arbequina de la zona. És impossible no donar el toc d’oli als meus plats!

Quin ingredient li falta per tastar i se’n mor de ganes?

A mi em flipa molt el picant, i em van dir que a la fàbrica de Tabasco, als EUA, durant el procés de fabricació hi ha un moment en què el picant de la salsa és inaguantable. Doncs a mi m’encantaria anar-hi per sucar-hi pa i comprovar-ho.

El viatge gastronòmic de la seva vida seria…

Al Japó, en especial, el mercat de Tsukiji de Tòquio. Ha de ser espectacular, i crec que podria acampar-hi uns quants dies.

De quin plat li agradaria haver-ne estat l’autor?

Del coulant.  M’encanta! I ara ja n’hi ha de molts gustos diferents.

Quin dels seus plats és el que més el representa?

Diria que els guisats. Me’n surto molt bé i tinc molt bona mà per trobar-hi el punt.

A qui tiraria els plats pel cap?

A mi mateix! A veure si me’l trenco d’una vegada i em surten millor les idees [riu].

Quin és el seu personatge preferit i què li cuinaria?

Com que sóc de Badalona i un apassionat del món del bàsquet, convidaria Lebron James i li prepararia una bona degustació de cuina catalana.

La primera recepta que va cuinar va ser…

Uf! Ja fa uns quants anys, que vaig fer la meva primera recepta. Però crec que sent un cuiner novell no devia ser gran cosa... Potser un plat de pasta a la carbonara?

Qui va ser el seu mestre als fogons? Què en va aprendre?

Joan Sitjar, que actualment és el xef del restaurant La Clara, de Barcelona. D’ell ho vaig aprendre absolutament tot.

La truita de patates, amb ceba o sense?

Amb ceba i sucre! Fixeu-vos en el detall del sucre, que és un secret del xef. Proveu-ho i veureu que bona que queda!

Si l’hi convidem, quin restaurant triaria?

ElBulli... el que donaria per tornar-hi!

És dels que s’ofega en un got d’aigua o bé l’aigua l’inspira ?

Sóc dels que s’automotiva amb facilitat, i així la inspiració apareix de seguida.

Què desperta el seu esperit volcànic?

Les ganes i l’energia que tinc per cuinar. M’agrada tirar-me els plats pel cap a mi mateix. M’agrada el meu ofici i, en aquest sentit, sóc com un showcooking en persona.

 

Piscolabis

Av. de les Comarques Catalanes, 52. Móra d’Ebre (Ribera d’Ebre).  Tel. 977 40 35 61.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: