Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Formatge produït per la Cooperativa del Cadí, fundada el 1915, que el 2000 va aconseguir el reconeixement comunitari com a DOP. Es fa a les comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya, amb llet sencera de vaca frisona degudament homogeneïtzada i pasteuritzada. De pasta premsada tendra i cremosa, presenta ulls irregulars, repartits per tota la peça, i està protegida per una escorça natural de color terrós clar, formada a partir de la sembra de ferments aromàtics específics al principi del procés de maduració, que dura 45 dies, com a mínim. Presentat en peces de dos quios i mig, el formatge es fon amb facilitat, cosa que permet emprar-lo avantatjosament com a substitut dels tradicionals formatges alpins amb què es fan gratinats, fondues, etc. Sense oblidar-ne, evidentment, el consum directe en entrepans o a l’hora de les postres.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: