Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Darrera representant, cronològicament parlant, de la nissaga de coques adobades (enriquides amb sagí i herbes aromàtiques) amb forma de tortell que es van succeint al llarg de l’hivern, la garlanda era la forma tradicional que tenia la mona de Pasqua.

Però la seva popularització i extensió a altres moments del cicle festiu (era tradicional subhastar-la als envelats de festa major) l’ha acabat convertint en un element quotidià de la pastisseria rural.

Feta amb pasta de pa enriquida amb llard o mantega i amb diferents ingredients aromàtics (matafaluga, pela de llimona...), sol consumir-se a l’hora de les postres, amb una copa de vi ranci o mistela, però també com a berenar per a la quitxalla (amb una presa de xocolata), ja que la pasta, gràcies a l’adobat, s’asseca molt més lentament que el pa.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: