Del 4 de novembre de 2019 a l'1 de març de 2020 es duu a terme el primer concurs de receptes amb plantes silvestres. Aquesta activitat l'organitza el col·lectiu Eixarcolant, una entitat que busca recuperar els usos tradicionals de la vegetació.
L'objectiu del concurs és promoure l'ús i el consum de les plantes silvestres, que són altament desconegudes però, en canvi, són bones, fàcils de fer servir i permeten tenir una alimentació sostenible.
El concurs consta de set categories, on es classifiquen les receptes segons el tipus de plat: entrants, plats principals del dia a dia, plats principals de celebració, plats principals de carmanyola, postres, esmorzars, berenar i begudes; alhora, cadascun d'aquests es divideix en tres graus de complexitat per tal de donar cabuda a receptes de diferents nivells. Per presentar-les cal que ho feu a través del web. Els guanyadors es donaran a conèixer el 4 d’abril en el marc de la Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades.