Durant tot el mes d’octubre podeu tastar a Pals i Regencós els nous menús basats en el fetge gras que han preparat els xefs dels restaurants La Calèndula, La Pahissa del Mas Pou, Sa Punta, Sol Blanc i Es Portal Hotel Gastronòmic.
Els cuiners responsables de les II Jornades Gastronòmiques del Foie, Iolanda Bustos, Jordi Vellespí, Ivan Beumala, Jordi Ribas i Joan Carles Sànchez, creen nous plats amb el fetge gras proveït per Giroànec i Cool-Verd, dos productors de les comarques empordaneses. Els productes del rebost de la zona de l’Empordà són combinats amb el foie, l’ingredient estrella, i maridats amb una selecció de vins de Gleva Estates (Parxet, Marquès d’Alella, Mont-Ferrant, Tionio, Portal del Montsant, entre d’altres).
Amb aquestes jornades, a més, els organitzadors pretenen unir la bona gastronomia i el bon paisatge per tal d’atraure els visitants fora del gruix de la temporada turística.
Entre les propostes que es podran degustar en els menús hi ha:
- Coca cruixent amb figues, foie gras i crudités
- Royale d’ànec, escalopa de foie i ceba caramel·litzada
- Figa farcida de foie a la brasa amb pètals de rosa
- Foie semicuit amb textures de poma, ratafia i espècies
- Papillota de foie amb trompetes i llobregant
- Coca amb poma, figues i encenalls de foie fresc
- Arròs Akita Komachi amb ceps a l’estil pilaf amb fetge gras planxat
- Mar i muntanya de fetge gras rostit amb rap estofat de bolets variats de temporada
- Patata farcida amb cua de bou i medalló de foie
- Croquetes verdes amb nucli de foie i emulsió