Amb la tradicional tapa com a bandera, l'Hotel Tapa Tour torna per quart any consecutiu a acostar la cuina gurmet amb un format més informal a la ciutadania gràcies a un preu popular. S'anima les persones a entrar als diferents hotels de luxe que participen en l'esdeveniment i tastar els seus plats d'alta cuina en forma de tapes.
Es reuneixen hotels centenaris, gratacels avantguardistes, oasis urbans o noves obertures en aquestes jornades gastronòmiques. Enguany, sota el lema "Pensa global, menja local" aposten per una cuina de proximitat, més sostenible per al medi ambient i amb productes de la zona. D'aquesta manera, els assistents poden gaudir de receptes tradicionals i plats típics de la nostra cultura transformats en petits mossos d'avantguarda.
A més, els hotels disposen d'opcions veganes i mocktails per a les persones que així ho vulguin. Les creacions culinàries es poden tastar a un preu mitjà de 8 € que inclou la tapa, la copa de vi o la tapa i el mocktail o còctel. També es pot aprendre del món de la gastronomia, l'enologia o la 'mixologia' amb els Gourmeetings, que permeten conèixer a fons les propostes dels establiments participants de la mà dels seus amfitrions.