Arriba la Fira del Cargol d'Òdena! Però no parlem de qualsevol espècie, sinó que la jornada se centra en la vinyala, el cargol de les vinyes, també conegut com a cargol cristià o jueu. El seu nom prové d'una relació molt estreta entre el municipi, els cultius de raïm i, evidentment, aquest animal, que ja forma part del territori natural. Per això i perquè és molt preuat a la cuina, se celebra anualment aquest esdeveniment.
L'artesania, el lleure i la gastronomia són els eixos d'aquesta fira, ja que l'objectiu és promocionar un dels productes típics de la ciutat, així com altres elements gastronòmics d'elaboració artesanal i local. D'aquesta manera, els restaurants acreditats esdevenen un dels punts més importants de la jornada, des d'on s'ofereixen propostes culinàries de qualitat amb la modalitat de degustació, tot amb la vinyala com a fil conductor.
En aquesta oferta també hi entren postres, embotits, cervesa, vi i caves produïts a Òdena per tal de donar cert protagonisme, també, a les creacions del municipi. La Fira de la Vinyala es transforma així en una jornada ideal per tal que els amants del cargol coneguin, aprenguin i, sobretot, mengin.