Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Mamífer salvatge proper al conill, de qui es diferencia per les orelles més llargues, la mida més gran i la forma més estilitzada. A diferència del conill, a més, suporta malament la captivitat, fet que ha determinat que, encara avui, la font d’abastiment de llebres principal sigui la caça. Viure en llibertat fa la seva carn fosca i fibrosa, per la qual cosa reclama una bona neteja i un marinat amb vi negre de cos, però defugint el 'faisandage', en ser fàcilment alterable. Per conservar-la, cal recórrer a la congelació, un cop la peça neta, rentada amb vi negre i fregada amb rom i espècies. Amb el 'râble' (conjunt de ronyonada i potes del darrere) com a part més preuada pels experts, la llebre reclama coccions prolongades (guisats, estofats, civets, patés, etc.), que l’entendreixin, amb receptes que s’inspiren en els plats preparats amb conill.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: