L’estiu és l’època de l’any on consumim més paelles i marisc, i els municipis costers busquen donar suport als productes locals. Els restauradors dels restaurants que formen part de l’associació ‘El plat blau’ de Palamós, Calonge – Sant Antoni i Vall-Llobrega tenen un menú especial on l’indiscutible protagonista és la gamba. Aquest crustaci és potser el més apreciat de la Costa Brava i volen retre-li un homenatge d’allò més deliciós. Els restaurants que formen part d’aquesta iniciativa són: Bell Port, Hotel Àncora, Hotel Trias, L’Ona, Mar Bonic, Maria de Cadaqués, Mas dels Arcs, L’Arcada, Costa Brava, Guillermu, Refugi dels Pescadors, Simon i Can Sidro.
El menú
El primer menú el podeu demanar tant de dia com de nit per un preu de 38 €. Us serviran torrades amb tomata i anxoves, gamba mitjana fresca de Palamós, fideus rossejats amb allioli, postres i un cafè. L’àpat serà maridat amb el vi Sumarroca. D’altra banda, també tenen un altre menú que tan sols es pot demanar a la nit i que té un preu menor (24 €). El menú també tindrà torradetes i anxoves i postres, però en aquest cas es servirà gambeta fresca de Palamós, que són més petites. També estarà maridat amb el vi Sumarroca, però en aquest cas tan sols entra una copa al preu, que si voleu pot ser de cava.