Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Suc obtingut, bàsicament, del premsat del raïm, encara que també s’empri el mot quan es tracta, per exemple, de poma premsada destinada a fer sidra. La presència de microorganismes a la pell del raïm fa necessària l’esterilització del suc per evitar-ne la fermentació, que el convertiria en vi.

Depuratiu, era i és utilitzat en certes cures de desintoxicació.

És conegut i consumit des de l’antiguitat (recordem la història de Noè), quan també es va acabar fent-lo coure per obtenir-ne el 'defructum', i reduint-lo a un terç de volum per fer 'sapa'. Ambdós productes s’empraven com a salsa a la cuina.

A l’edat mitjana, es va continuar mantenint el tractament per fer most cuit, sense alcohol, l’antecedent del 'mosto cotto' que encara elaboren italians i grecs, i també del 'raisiné', reduït, que va fer forrolla durant el segle XVI a França.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: