Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Va ser el primer oli a estar emparat, l’any 1975, per una denominació d’origen que, un any més tard, la Unió Europea reconeixia i elevava a la màxima categoria. Obtingut d’olives arbequina (mínim, un 90%) i verdiell, i per procediments mecànics (altrament, no podria ser verge extra), es presenta en dues variants. La primerenca, de color verdós i més afruitada, i la tardana, de color més groc i sabor més dolç. D’acidesa pràcticament nul·la, es recomana consumir-lo en cru, en amanides i com a element cru d’altres preparats. I no tan sols per l’aroma afruitat, el cos dens i les notes de sabor. Sabem que, quan s’escalfa, l’oli creix i permet fer uns fregits perfectes, però la calor també el pot alterar.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: