Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Recuperat per un agricultor de Gurb, el blat forment amb què s’elabora aquest pa artesà i de proximitat correspon a una varietat antiga de blat dur que havia estat habitual al Lluçanès, amb el qual es preparava, al marge del pa, el blat escairat que servia de base per a alguns plats tradicionals, en substitució de l’arròs.

Amb un mínim del 50% d’aquesta farina de menys força i, per tant, més digestible, el pa de blat forment no vol ser únicament una manera de recuperar varietats autòctones. Busca també la recuperació de les tècniques tradicionals de preparació del pa, dins del projecte de productes locals del Consorci del Lluçanès.

Presentat en societat fa pocs mesos, es tracta d’un pa habitualment rodó, de crosta rossa i cruixent, que presenta una molla humida i fosca, fermentat lentament, treballat a mà i cuit en forn de sola.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: