Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Varietat de pa ideada a la ciutat que li dóna nom que, a final del segle XIX, era líder en aquesta indústria gràcies al treball dels moliners hongaresos, i a la qual es va dedicar bona part de l’Exposició Universal del 1873. De fet, es coneixen diverses receptes forneres escrites d’aquest tipus de pa, datades l’any 1907, algunes amb incorporació de llet. Al marge de la incorporació a la massa convencional de greix i sucre, que n’acceleren l’enfornada, el pa es cou en els primers moments amb vapor d’aigua, cosa que en permet un esponjament més intens i un retard en la formació de crosta, que el fa més fàcil de mastegar i digerir. A casa nostra, es presenta habitualment en forma de petits pans rodons, panets, amb cinc partions característiques. Pot presentar, però, altres formes, com l’allargada, i fer-lo servir en la confecció d’entrepans.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: