Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Més conegut, popularment, com a 'percebe', el peu de cabra és un crustaci nedador que, en un moment de la vida, adhereix les antenes a la roca i inicia un procés de transformació profund que dóna com a resultat una estructura cilíndrica fixada al suport i rematada per un grup de plaques blanques, més o menys simètriques, que, en aigües braves, se separen per
deixar sortir les potes filtrants, en forma de plomall, amb què l’animal
recull el plàncton que l’alimenta. Aquest marisc, durant molt de temps,
es va tenir com a llavor per a ànecs i oques, en el qual es creia que es
transformaven, creença que permetia consumir aquestes aus durant la
Quaresma. Cuinat per ebullició, amb aigua salada i perfumada, es menja
la part interna del peu, protegida per un embolcall coriaci.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: